Na szybki deser, grillowana
brzoskwinia. Nawet pomimo dodania niewielkiej ilości czekolady, nadal można go
uznać za lekki.
Składniki (1 porcja)
1 brzoskwinia
3-4 listki mięty
Sos czekoladowy:
½ tabliczki gorzkiej czekolady
2 łyżki miodu
2 łyżki cukru pudru
2 łyżki kakao
100 ml wody
Wszystkie składniki sosu
wkładamy do garnka i gotujemy ok. 10 minut cały czas mieszając. Gotowy sos
można przechowywać w lodówce do 2 tygodni (jeśli zajdzie taka potrzeba :))
Brzoskwinię kroimy na cząstki
i podsmażamy na zwykłej teflonowej, bądź grillowej patelni do miękkości.
Podajemy z odrobiną sosu czekoladowego, ozdabiamy listkami mięty.
W wersji „wypasionej” można
dodać gałkę lub dwie lodów waniliowych :). Smacznego.
pysznie podana brzoskwinia! :)
OdpowiedzUsuńPysznie i zdrowo :)
OdpowiedzUsuńaż się błyszczą!
OdpowiedzUsuńFajny deser, szybko, prosto,a smacznie.
OdpowiedzUsuńŚwietny pomysł na deser :)
OdpowiedzUsuńAle apetyczne zdjęcie :)
OdpowiedzUsuńbardzo lubię takie owocowe desery, Tój wygląda bardzo apetycznie!
OdpowiedzUsuń