Przepis znaleziony w jakiejś
gazecie, niestety nie jestem w stanie teraz stwierdzić w której. Został przeze
mnie wycięty i odłożony do segregatora zatytułowanego „przetestować”. No i
nadszedł ten dzień, przetestowałam i z czystym sumieniem polecam.
Składniki:
½ opakowania rucoli, lub
kilka liści innej sałaty
1 świeży ogórek
100 g paluszków krabowych
surimi
2 łyżki kaparów
1 łyżeczka posiekanego
koperku
½ cytryny + sok wyciśnięty z
drugiej połówki
3 łyżki sosu winegret (2-3
łyżki oliwy z oliwek, sok z połówki cytryny, 1 łyżeczka miodu, 1 łyżeczka
musztardy, sól, świeżo mielony pieprz)
Na talerzu rozłożyć: sałatę,
ogórka pokroić w plasterki, paluszki krabowe w mniejsze kawałki. Całość posypać
kaparami, koperkiem oraz polać sosem winegret i posypać świeżo mielonym
pieprzem. Smacznego.
Musi być dobra :) Bardzo lubię placuszki krabowe
OdpowiedzUsuńHm, tyle czasu nie zaglądałam przez te remonty a tu takie pyszności mnie omijają! Uwielbiam paluszki krabowe, sałatka palce lizać:)
OdpowiedzUsuń