"Gotowanie powinno być sposobem na życie – samorozwojem – a nie pracą." Marco Pierre White

Na przyjęcie: kolorowe pomidorki


 Kolejna propozycja, która sprawi, że Wasz stół będzie wyglądał kolorowo, a serwowane danie będzie cieszyło nie tylko podniebienie ale i oczy gości.

Składniki:
2 kolory pomidorków koktajlowych: żółte i czerwone (u mnie po 15 każdego koloru)
1 dosyć duży ogórek
1 opakowanie mini-mozarelli (jest w nim 15 kuleczek)
100 g szynki parmeńskiej
15 listków bazylii
1 garść ruccoli
Oliwa z oliwek, ocet balsamiczny, sól, świeżo mielony kolorowy pieprz, wykałaczki

Ogórka przekroić wzdłuż na 2 równe części. Położyć płaską powierzchnią na podłużny talerz. Przygotować dwa rodzaje koreczków: 1 – czerwony pomidorek, listek bazylii, kuleczka mozarelli, 2 – żółty pomidorek, kilka listków ruccoli, ¼ plasterka szynki parmeńskiej. Koreczki powbijać w ogórka, przed podaniem skropić oliwą z oliwek i balsamico (balsamico tylko te żółte), posypać świeżo mielonym pieprzem i solą. Smacznego.

1 komentarz:

  1. efektowne! ciężko nie sięgnąć po kolejnego prawda? :)

    OdpowiedzUsuń