Kolejna propozycja, która
sprawi, że Wasz stół będzie wyglądał kolorowo, a serwowane danie będzie
cieszyło nie tylko podniebienie ale i oczy gości.
Składniki:
2 kolory pomidorków
koktajlowych: żółte i czerwone (u mnie po 15 każdego koloru)
1 dosyć duży ogórek
1 opakowanie mini-mozarelli
(jest w nim 15 kuleczek)
100 g szynki parmeńskiej
15 listków bazylii
1 garść ruccoli
Oliwa z oliwek, ocet
balsamiczny, sól, świeżo mielony kolorowy pieprz, wykałaczki
Ogórka przekroić wzdłuż na 2
równe części. Położyć płaską powierzchnią na podłużny talerz. Przygotować dwa
rodzaje koreczków: 1 – czerwony pomidorek, listek bazylii, kuleczka mozarelli,
2 – żółty pomidorek, kilka listków ruccoli, ¼ plasterka szynki parmeńskiej.
Koreczki powbijać w ogórka, przed podaniem skropić oliwą z oliwek i balsamico
(balsamico tylko te żółte), posypać świeżo mielonym pieprzem i solą. Smacznego.
efektowne! ciężko nie sięgnąć po kolejnego prawda? :)
OdpowiedzUsuń