"Gotowanie powinno być sposobem na życie – samorozwojem – a nie pracą." Marco Pierre White

Caprese inaczej

Sałatka, którą znają chyba wszyscy. Po polsku po prostu pomidory z bazylią i mozzarellą. Dla odmiany postanowiłam podać ją jako lekką kolację, trochę inaczej…



Składniki (2 osoby)

2 pomidory
½ kulki mozzarelli (ok. 50 gram)
1 łyżka oliwy z oliwek
Kilka listków świeżej bazylii
2 listki sałaty
Świeżo mielony pieprz, sól



Pomidora pokroić w ćwiartki, wydrążyć środki. Mozzarellę i bazylię pokroić w małe kawałeczki, wymieszać z miąższem z pomidorów, ponakładać z pomidorowe łódeczki i ułożyć na liściach sałaty. Całość skropić oliwą z oliwek, posypać solą i pieprzem. Podawać z ciepłą bułeczką czosnkową :). Smacznego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz