Sałatka, którą znają chyba
wszyscy. Po polsku po prostu pomidory z bazylią i mozzarellą. Dla odmiany
postanowiłam podać ją jako lekką kolację, trochę inaczej…
Składniki (2 osoby)
2 pomidory
½ kulki mozzarelli (ok. 50
gram)
1 łyżka oliwy z oliwek
Kilka listków świeżej bazylii
2 listki sałaty
Świeżo mielony pieprz, sól
Pomidora pokroić w ćwiartki,
wydrążyć środki. Mozzarellę i bazylię pokroić w małe kawałeczki, wymieszać z
miąższem z pomidorów, ponakładać z pomidorowe łódeczki i ułożyć na liściach
sałaty. Całość skropić oliwą z oliwek, posypać solą i pieprzem. Podawać z
ciepłą bułeczką czosnkową :). Smacznego.
Komentarze
Prześlij komentarz