"Gotowanie powinno być sposobem na życie – samorozwojem – a nie pracą." Marco Pierre White

Sałata z kaparami i serem fromage


Smaki się zmieniają. Kiedyś nie lubiłam kaparów. Drażnił mnie ich cierpki, słony smak. Teraz, bardzo lubię ich dodatek do dań. Szczególnie wytrawnych sałat. Nadają im jakąś głębię…:)











 Składniki (1 osoba)

2 garście sałat: lodowa + rucola
50 g sera długodojrzewającego typu fromage
2 łyżki kaparów
½ świeżego ogórka
3 łyżki sosu winegret (u mnie z saszetki Knorra – sos francuski)

Sałatę myjemy, suszymy, rozkładamy na talerzu. Ogórka kroimy w półplasterki układamy na sałacie, posypujemy kaparami oraz pokrojonym na małe kawałki serkiem. Całość polewamy sosem. Smacznego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz