"Gotowanie powinno być sposobem na życie – samorozwojem – a nie pracą." Marco Pierre White

Mango i ogórek w sałatce



Super dietetyczna, kolorowa. Już samo patrzenie na tą sałatkę, powoduje, że czujemy wiosnę „w kościach”.














Składniki (porcja dla 2 osób):
1 duże mango
1 długi ogórek
1 mała cebula czerwona
sok wyciśnięty z 1 cytryny
2 łyżki oliwy w oliwek
sól, pieprz, świeża kolendra
sałata lodowa (opcjonalnie)

Wykonanie:
Mango obrać, pokroić w małe kawałki, ogórka obrać, pokroić w cienkie plasterki, cebulę pokroić w pół-piórka. Składniki wymieszać, polać sokiem z cytryny, oliwą, dodać pieprz i sól i poszatkowaną kolendrę. Ponownie dokładnie wymieszać. Odstawić do lodówki na godzinę, żeby wszystkie smaki dokładnie się połączyły. Można podawać na liściach sałaty lodowej, przed podaniem posypać świeżą kolendrą.
 

1 komentarz:

  1. Bardzo ciekawe połączenie. Warto spróbować.

    Zapraszam również do moich przepisów i zostawienia swojego komentarza: http://www.kulinarnyblog.pl/

    OdpowiedzUsuń