Mango i ogórek w sałatce



Super dietetyczna, kolorowa. Już samo patrzenie na tą sałatkę, powoduje, że czujemy wiosnę „w kościach”.














Składniki (porcja dla 2 osób):
1 duże mango
1 długi ogórek
1 mała cebula czerwona
sok wyciśnięty z 1 cytryny
2 łyżki oliwy w oliwek
sól, pieprz, świeża kolendra
sałata lodowa (opcjonalnie)

Wykonanie:
Mango obrać, pokroić w małe kawałki, ogórka obrać, pokroić w cienkie plasterki, cebulę pokroić w pół-piórka. Składniki wymieszać, polać sokiem z cytryny, oliwą, dodać pieprz i sól i poszatkowaną kolendrę. Ponownie dokładnie wymieszać. Odstawić do lodówki na godzinę, żeby wszystkie smaki dokładnie się połączyły. Można podawać na liściach sałaty lodowej, przed podaniem posypać świeżą kolendrą.
 

Komentarze

  1. Bardzo ciekawe połączenie. Warto spróbować.

    Zapraszam również do moich przepisów i zostawienia swojego komentarza: http://www.kulinarnyblog.pl/

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz