Sałatka z wędzonym pstrągiem



Inspiracja na tą lekką, orzeźwiającą i przepyszną sałatę pochodzi z książki pt. Zdrowa kuchnia, autorstwa Gordona Ramsay’a














Składniki (1 porcja):

½ opakowania rucoli
1 pomarańcza
100 g wędzonego pstrąga
1 łyżka oliwy z oliwek
Sól, pieprz

Sałatę rozłożyć na talerzu, z pomarańczy odkroić skórkę i pozbawić białych błonek, kawałki rozłożyć na sałacie, z resztek pomarańczy sok wycisnąć do oddzielnej miseczki. Pstrąga rozdzielić na małe kawałki i ułożyć na sałacie. Do soku z pomarańczy dodać oliwę z oliwek, doprawić solą i świeżo mielonym pieprzem. Sosem polać sałatę. Smacznego.

Kaloryczność całej porcji: 90+70+54+25=240 kcal
 



Komentarze

Prześlij komentarz