Inspiracja na tą lekką, orzeźwiającą i przepyszną sałatę pochodzi z książki
pt. Zdrowa kuchnia, autorstwa Gordona Ramsay’a
Składniki (1 porcja):
½ opakowania rucoli
1 pomarańcza
100 g wędzonego pstrąga
1 łyżka oliwy z oliwek
Sól, pieprz
Sałatę rozłożyć na talerzu, z
pomarańczy odkroić skórkę i pozbawić białych błonek, kawałki rozłożyć na
sałacie, z resztek pomarańczy sok wycisnąć do oddzielnej miseczki. Pstrąga
rozdzielić na małe kawałki i ułożyć na sałacie. Do soku z pomarańczy dodać oliwę
z oliwek, doprawić solą i świeżo mielonym pieprzem. Sosem polać sałatę.
Smacznego.
Kaloryczność całej porcji:
90+70+54+25=240 kcal
coś czuję, że bardzo posmakowałaby mi taka sałatka :)
OdpowiedzUsuń