"Gotowanie powinno być sposobem na życie – samorozwojem – a nie pracą." Marco Pierre White

Babeczki z truskawkami



Nie jestem zwolenniczką półproduktów, ale czasami sięgam po nie. Z braku czasu lub po prostu ze zwyczajnej wygody. Tak było tym razem. Półproduktem są tu ba beczkowe spody z ciasta biszkoptowego. Nadzienie zrobiłam już sama :), no prawie sama :). Kolejnym razem obiecuję zrobić własnoręcznie nawet babeczki.







Składniki:
10 gotowych spodów do babeczek biszkoptowych

1  - 250 g serek mascarpone
1 budyń śmietankowy
½ tabliczki białej czekolady
1 galaretka
10 truskawek
Kilkanaście listków mięty

Galaretkę rozpuścić w połowie wody podanej na opakowaniu, truskawki umyć, pokroić w ćwiartki. Budyń ugotować według przepisu na opakowaniu, schłodzić. Schłodzony budyń miksować, dodając po jednej łyżce serka mascarpone, na koniec dodać czekoladę rozpuszczoną w kąpieli wodnej. Gotowym kremem wypełnić spody babeczkowe, poukładać na kremie truskawki oraz listki mięty oraz ponakładać tężejącą już galaretkę. Całość wstawić do lodówki na ok. 2 godziny do całkowitego stężenia. Smacznego.
 

3 komentarze:

  1. Wyglądają cudownie :)
    Czasami można pójść na skróty - nigdy nie wiadomo, co tam można odkryć :)

    OdpowiedzUsuń
  2. pięknie wyglądają, a jeszcze lepiej smakują!

    OdpowiedzUsuń