"Gotowanie powinno być sposobem na życie – samorozwojem – a nie pracą." Marco Pierre White

Czekoladowo-bananowa kasza manna



Uwielbiam czekoladowy smak, jednakże z różnych powodów ostatnio musiałam znacznie zredukować między innymi cukier i mleko z mojej diety. Czekolada poszła w odstawkę…. Ale od czego jest kulinarna wyobraźnia :), znalazłam sposób, żeby czasami podelektować się czekoladowym smakiem na śniadanie. 








Składniki (1 osoba)

½ szklanki kaszy manny
1 mały, dojrzały banan
1 łyżka kakao
5-6 orzeszków laskowych

Kaszę ugotować wg przepisu na opakowaniu na wodzie (dla smakoszy polecam mleko). Banana rozgnieść widelcem na miazgę, dokładnie zmieszać z kakao i dodać ugotowaną gorącą kaszę. Całość dokładnie wymieszać, posypać pokruszonymi orzeszkami. Smakuje wyśmienicie zarówno na gorąco, jak i po kilkugodzinnym chłodzeniu w lodówce, na zimno. Smacznego.

2 komentarze:

  1. Taka kaszka jest idealna na pożywne, energetyczne śniadanie :) Uwielbiam połączenie banana i kakao.

    OdpowiedzUsuń
  2. kaszka manna o tym smaku : przepyszna, jak ja to lubię - mniam !! *-*

    OdpowiedzUsuń