"Gotowanie powinno być sposobem na życie – samorozwojem – a nie pracą." Marco Pierre White

Pieczone kotlety z czerwonej fasoli



Wyśmienite dla tych, którzy nie lubią mięsa, a dla „mięsożerców” znakomita odmiana codziennej diety i przykład, że bez mięsa też może być smacznie. 












Składniki (2 porcje)
1 puszka czerwonej fasoli
1 szklanka mielonych orzechów laskowych
1 cebula
3 ząbki czosnku
5-6 oliwek zielonych
Po 1 łyżki posiekanych świeżych ziół: natka pietruszki, bazylia, tymianek
1 łyżka oliwy

Wszystkie składniki wkładamy do blendera i mielimy na jednolita masę. Blachę do pieczenia wykładamy folią i smarujemy oliwą. Z masy za pomocą łyżki formujemy kotlety, układamy na dlaszce i pieczemy ok. 15 minut w piekarniku rozgrzanym do 190 stopni. Podawać z sałatką z świeżych warzyw. Smacznego.
 

2 komentarze:

  1. Fajny pomysł, z czerwonej fasoli nie robiłam.

    OdpowiedzUsuń

  2. Przepis brzmi bardzo ciekawie, na pewno spróbuję...

    OdpowiedzUsuń