Dietetyczny obiad – i same
dobre rzeczy: szpinak + ryba to lubię!
Składniki:
1 dorada, oczyszczona i
wyfiletowana
1 mała cebula
250 g świeżego szpinaku
Sól, pieprz, sok z połowy
cytryny, gałka muszkatołowa
2 łyżki oliwy
Rybę oczyścić, wyfiletować,
przyprawić solą, pieprzem oraz skropić sokiem z cytryny. Cebulę posiekać,
szpinak umyć osuszyć. Olej rozgrzać na patelni, wrzucić cebulę a jak już się
zeszkli dorzucić szpinak. Po 2-3 minutach jak szpinak zacznie „więdnąć” włożyć
na patelnię rybę, nakryć ją duszonym szpinakiem, całość przykryć pokrywką i
smażyć po ok. 5-7 minut z każdej strony. Na koniec szpinak doprawić solą,
pieprzem oraz gałką muszkatołową. Smacznego.
Komentarze
Prześlij komentarz