"Gotowanie powinno być sposobem na życie – samorozwojem – a nie pracą." Marco Pierre White

Dorada ze szpinakiem



Dietetyczny obiad – i same dobre rzeczy: szpinak + ryba to lubię!
















Składniki:
1 dorada, oczyszczona i wyfiletowana
1 mała cebula
250 g świeżego szpinaku
Sól, pieprz, sok z połowy cytryny, gałka muszkatołowa
2 łyżki oliwy

Rybę oczyścić, wyfiletować, przyprawić solą, pieprzem oraz skropić sokiem z cytryny. Cebulę posiekać, szpinak umyć osuszyć. Olej rozgrzać na patelni, wrzucić cebulę a jak już się zeszkli dorzucić szpinak. Po 2-3 minutach jak szpinak zacznie „więdnąć” włożyć na patelnię rybę, nakryć ją duszonym szpinakiem, całość przykryć pokrywką i smażyć po ok. 5-7 minut z każdej strony. Na koniec szpinak doprawić solą, pieprzem oraz gałką muszkatołową. Smacznego.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz