"Gotowanie powinno być sposobem na życie – samorozwojem – a nie pracą." Marco Pierre White

Fasolka szparagowa z indykiem i suszonymi pomidorami



Młodą fasolkę szparagową, zazwyczaj wcinamy w ilościach olbrzymich. Dotychczas, klasycznie z tarta bułeczką (uwielbiam tą wersję). Dziś postanowiłam ją nieco odmienić.










 

Składniki (2 porcje)

600 gram ugotowanej fasolki szparagowej
200 gram mięsa z piersi indyka, poszatkowanego
5 suszonych pomidorów + 2 łyżki oleju z zalewy
½ łyżeczki oregano
Sól, pieprz

Kawałeczki indyka obsmażamy wraz z suszonymi pomidorami na oleju z tychże pomidorów, dodajemy oregano oraz sól i pieprz do smaku, jak mięsko się już usmaży wrzucamy ugotowaną fasolkę i mieszając smażymy jeszcze ok 3 minut. Smacznego.

1 komentarz: