"Gotowanie powinno być sposobem na życie – samorozwojem – a nie pracą." Marco Pierre White

Pieczona owsianka z jogurtem i malinami

pieczona owsianka przepisy


Śniadanie na ciepło? Zdecydowanie tak! Dodaje energii na cały dzień i nie jest to czczy slogan. Uwierzcie. Owsiankę w wersji pieczonej robiłam już niejednokrotnie i jeszcze na żadnym z przepisów się nie zawiodłam, wobec czego serwuję kolejną jej wersję :)










Składniki:

½ szklanki płatków owsianych
2 łyżki otrąb
1 białko
100 g jogurtu greckiego
1 łyżeczka cynamonu
1/3 łyżeczki proszku do pieczenia
1 szklanka malin

Płatki wymieszać z otrębami, cynamonem oraz proszkiem do pieczenia. Białko ubić na sztywną pianę, dodać jogurt oraz płatki z otrębami. Całość delikatnie wymieszać, przełożyć do kokilki do zapiekania. Na wierzchu ułożyć maliny, kilka zostawić. Zapiekać w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni 20 minut. Przed podaniem, posypać pozostałymi malinami. Smacznego.

1 komentarz: