Pasta z awokado, której można
używać, np. jako dodatek do grillowanych mięs (zamiast musztardy lub sosów
majonezowych) lub jako „smarowidło” na grzanki lub dodatek do chipsów.
Składniki (1 mały słoiczek)
1 dojrzałe awokado
1 mała cebula
1 duży ząbek czosnku
1 limonka – wyciśnięty sok
1 papryczka chilli
½ łyżeczki sproszkowanej
kolendry
Sól, pieprz do smaku
Czosnek, papryczkę i cebulę
posiekać jak najdrobniej. Awokado obrać, rozgnieść widelcem. Dodać sok z
limonki, kolendrę oraz posiekane papryczkę, cebulę i czosnek. Wszystko
dokładnie wymieszać, dodać do smaku sól, pieprz. Zostawić w lodówce na ok. 1
godz. aby smaki dokładnie się wymieszały. Smacznego.
Komentarze
Prześlij komentarz