Uwielbiany przeze mnie
minimalizm, mało składników, ekspresowe przygotowanie ale za to intensywny i
wyrazisty smak. Ta sałata jest, jak wiele innych niskokaloryczną propozycją na
kolację. Dla tych, którzy potrzebują coś mocniejszego, proponuję podać ją z
białą bułką, lekko posmarowaną solonym masełkiem i posypaną koperkiem.
Składniki (1 osoba)
¼ główki sałaty lodowej
50 g wędzonego łososia
½ puszki zielonego groszku
3-4 pomidory suszone
odsączone z oleju
1 łyżka oliwy z oliwek
½ cytryny – wyciśnięty sok
1 łyżeczka świeżego koperku,
posiekanego
Świeżo mielony pieprz i sól
Na dużym talerzu rozkładamy
sałatę, układamy fantazyjnie resztę składników, pokrapiamy sokiem z cytryny i
oliwą, posypujemy koperkiem oraz solą i pieprzem. Smacznego.
Komentarze
Prześlij komentarz