"Gotowanie powinno być sposobem na życie – samorozwojem – a nie pracą." Marco Pierre White

Błyskawiczna pasta rybna



Błyskawiczna i zdrowa. Jej przygotowanie zajmie wam…. 5 minut. Najważniejsze to świeża wędzona ryba – to sekret jej aromatu.













Składniki (2 porcje):

½ wędzonej makreli – koniecznie świeżej
2 łyżki chudego serka homogenizowanego, naturalnego
4 łyżki szczypiorku
Sól, świeżo mielony pieprz
6 kromek dobrego razowego chleba (po 3 na porcję)

Makrelę obieramy ze skóry i oddzielamy od ości i rozgniatamy widelcem, mieszamy z serkiem, szczypiorkiem solą oraz pieprzem. Nakładamy na kromki razowca, posypujemy grubo mielonym pieprzem. Podajemy z dodatkiem np. pomidora. Smacznego.

 

1 komentarz:

  1. To pasta dla mnie, nie lubię takich past do chleba, gdzie pierwsze skrzypce gra majonez, są tłuste i kaloryczne, Twoja jest zdrowa :)

    OdpowiedzUsuń