Jak urozmaicić zwykłe jajka
sadzone? Wystarczy dodać im trochę koloru, np. czerwonego i zielonego. W ten
sposób nasz talerz będzie wyglądał bardziej efektownie a śniadanie stanie się
zdecydowanie zdrowsze.
Składniki (1 porcja)
2 jajka
1 czerwona papryka
1 pęczek szczypiorku
2 łyżki oliwy
Paprykę myjemy, wycinamy
gniazdo nasienne i wykrawamy 2 krążki. Szczypiorek siekamy. Na patelni
rozgrzewamy 1 łyżkę oleju, układamy paprykowe krążki i do środka wbijamy jajka.
Smażymy ok. 5 minut do momentu kiedy białko będzie całkowicie ściętę, ale żółtko
nadal pozostanie płynne. Z reszty papryki i szczypiorku robimy sałatkę,
polewając ją pozostałym olejem. Całość do smaku doprawiamy solą i pieprzem.
Smacznego.
Komentarze
Prześlij komentarz