"Gotowanie powinno być sposobem na życie – samorozwojem – a nie pracą." Marco Pierre White

Prosta sałatka z ananasem

ananas i krewetki przepisy


Bardzo lubię tą wersję lekkiej i pysznej sałatki. Chętnie sięgam po ten przepis, zarówno na lunch jak i lekką kolację. Za każdym razem możecie przygotować jej inną wersję – w zależności od tego jakich przypraw dodacie do sosu jogurtowego. Wersje jakie dotychczas testowałam to: czosnek-miód, papryka ostra-oregano, curry-imbir .






Składniki (1 porcja)

7-8 dużych, obranych krewetek
¼ świeżego ananasa lub 3 plasterki z zalewy
5-6 liści kapusty pekińskiej
3 łyżki jogurtu naturalnego
1 łyżeczka masła
Sól, świeżo mielony pieprz, ulubione przyprawy.

Krewetki usmażyć na maśle na złoty kolor, liście kapusty poszatkować, ananasa pokroić w kostkę. Jogurt doprawić ulubionymi przyprawami. W misce wymieszać kapustę, ananasa oraz sos jogurtowy, przełożyć na talerz i poukładać gorące krewetki. Całość posypać grubo mieloną solą morską oraz pieprzem.

 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz