Bardzo lubię tą wersję
lekkiej i pysznej sałatki. Chętnie sięgam po ten przepis, zarówno na lunch jak
i lekką kolację. Za każdym razem możecie przygotować jej inną wersję – w zależności
od tego jakich przypraw dodacie do sosu jogurtowego. Wersje jakie dotychczas
testowałam to: czosnek-miód, papryka ostra-oregano, curry-imbir .
Składniki (1 porcja)
7-8 dużych, obranych krewetek
¼ świeżego ananasa lub 3
plasterki z zalewy
5-6 liści kapusty pekińskiej
3 łyżki jogurtu naturalnego
1 łyżeczka masła
Sól, świeżo mielony pieprz, ulubione
przyprawy.
Krewetki usmażyć na maśle na
złoty kolor, liście kapusty poszatkować, ananasa pokroić w kostkę. Jogurt
doprawić ulubionymi przyprawami. W misce wymieszać kapustę, ananasa oraz sos jogurtowy,
przełożyć na talerz i poukładać gorące krewetki. Całość posypać grubo mieloną
solą morską oraz pieprzem.
Komentarze
Prześlij komentarz