"Gotowanie powinno być sposobem na życie – samorozwojem – a nie pracą." Marco Pierre White

Penne z fenkułem i papryką



Po świątecznym obżarstwie, czas na coś lżejszego. Proponuję warzywa z razowym makaronem, pyszne, zdrowe, dietetyczne i co najważniejsze szybkie w przygotowaniu. 













Składniki na 2 porcje

100 g penne razowego
3 papryki (zielona, czerwona, żółta)
1 fenkuł
1 cebula czerwona
1 ząbek czosnku
2 ł. Oliwy
Sól, pieprz, gałka, tymianek, oregano

Makaron ugotować ardente. Na patelni rozgrzać oliwę, podsmażyć posiekany czosnek z cebulą, dodać pokrojone w większe kawałki pozostałe warzywa. Dusić kilkanaście minut, doprawić do smaku przyprawami, wymieszać z makaronem i od razu podawać. Smacznego.
 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz