"Gotowanie powinno być sposobem na życie – samorozwojem – a nie pracą." Marco Pierre White

Egzotyczna owsianka

owsianka


Pomysł na śniadanie – owsianka z dodatkiem egzotycznych owoców. Tutaj jest to papaja i mango. Oba mają podobną konsystencję i podobną nutę smakową. Owsianka, przygotowana na sojowym mleku, z prawdziwych płatków owsianych (absolutnie nie błyskawicznych!!!) nabiera bardzo ciekawego smaku.
Jak zawsze w przypadku egzotycznych owoców kupowanych w Polsce, ważne jest aby po zakupie dać im kilka dni na poleżenie w ciepłym, słonecznym miejscu – dzięki temu będą smakowały wyśmienicie. Trzeba pamiętać, iż aby owoce dojechały do naszego kraju, muszą być zerwane właściwie jeszcze niedojrzałe… dlatego potrzebny jest im ten „ciepły oddech”, odwdzięczą się nam słodyczą i aromatem:). Smacznego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz