Zapiekane roladki z dorsza ze szpinakiem

ryba ze szpinakiem


Smacznie i dietetycznie, a do tego zdrowo.  Żeby każde danie takie było :)
















Składniki (2 porcje):
dorsz – 2 filety
2 łyżki pesto
500 g szpinaku
500 g passaty
1 czosnek
1 cebula
2 łyżki oliwy
świeża bazylia – oberwane listki, sól, świeżo mielony pieprz

Przygotować sos pomidorowy: czosnek i cebule posiekać, zeszklić na patelni na rozgrzanej oliwie, dodać passatę, doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Filety z dorsza opłukać, oczyścić i osuszyć. Każdy posmarować 1 łyżką pesto oraz ułożyć grubą warstwę szpinaku. Zwinąć w roladkę, włożyć do naczynia żaroodpornego, posmarowanego olejem. Roladki zalać sosem pomidorowym oraz dołożyć do naczynia resztę szpinaku i kilkanaście listków bazylii. Zapiekać 40 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Podawać z ryżem lub pieczywem. Smacznego.

Komentarze

Prześlij komentarz