Masełko czosnkowe to
znakomity dodatek do grzanek, albo np. pieczonego pstrąga. Zachęcam aby zrobić
je samemu, jest wtedy o niebo lepsze.
Składniki:
1 kostka masła
2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę
4 ząbki czosnku upieczone
Sól
2 łyżki posiekanego
szczypiorku
Masło wyjąć z lodówki co
najmniej godzinę przed przygotowaniem. Czosnek pieczony, przygotowuję przy
okazji, np. piekąc mięso lub cokolwiek innego (byle nie słodkie ciasto) wkładam
na blachę główkę czosnku, która po 20 minutach jest upieczona. Po przestudzeniu,
delikatnie wyciskam czosnek z każdego ząbka. Miękkie masło wymieszać dokładnie z
czosnkiem (pieczonym i świeżym), solą i szczypiorkiem. Gotowe.
najlepsze masło:) mniam:D
OdpowiedzUsuńMoja mama też robi często masełko czosnkowe i je uwielbiam :D
OdpowiedzUsuń