Pstrąg z warzywami

ryba z warzywami


Lekka, szybka i zdrowa propozycja obiadowa. Pyszna ryba w otoczeniu pysznych warzyw. Jedyna rada – topinambur choć bardzo zdrowy i niskokaloryczny ma jedną wadę … jest mocno wiatropędny, dlatego zaplanujcie to danie na dzień kiedy nie macie ważnego wieczornego wyjścia ;) – unikniecie niepotrzebnego stresu ;)





Składniki 2 porcje
1 duży pstrąg – filety
500 g topinambur
5-6 gałązek selera naciowego
5-6 dużych pieczarek
Sól, pieprz, sok z cytryny, oliwa do smażenia

Warzywa obieramy, kroimy w mniejsze kawałki, dusimy na patelni na niewielkiej ilości oleju do miękkości. Przyprawiamy solą oraz pieprzem. Pstrąga smażymy na drugiej patelni – ja ze względów dietetycznych smażę rybę bez mącznej panierki. Rybę i warzywa przekładamy na talerze, skrapiamy całe danie sokiem z cytryny i natychmiast podajemy. Smacznego.
 

Komentarze

Prześlij komentarz