Lekka, szybka i zdrowa propozycja
obiadowa. Pyszna ryba w otoczeniu pysznych warzyw. Jedyna rada – topinambur choć
bardzo zdrowy i niskokaloryczny ma jedną wadę … jest mocno wiatropędny, dlatego
zaplanujcie to danie na dzień kiedy nie macie ważnego wieczornego wyjścia ;) –
unikniecie niepotrzebnego stresu ;)
Składniki 2 porcje
1 duży pstrąg – filety
500 g topinambur
5-6 gałązek selera naciowego
5-6 dużych pieczarek
Sól, pieprz, sok z cytryny,
oliwa do smażenia
Warzywa obieramy, kroimy w
mniejsze kawałki, dusimy na patelni na niewielkiej ilości oleju do miękkości.
Przyprawiamy solą oraz pieprzem. Pstrąga smażymy na drugiej patelni – ja ze
względów dietetycznych smażę rybę bez mącznej panierki. Rybę i warzywa
przekładamy na talerze, skrapiamy całe danie sokiem z cytryny i natychmiast
podajemy. Smacznego.
smacznie:)
OdpowiedzUsuń