"Gotowanie powinno być sposobem na życie – samorozwojem – a nie pracą." Marco Pierre White

Krem z kaszy jaglanej z pietruszką i miętą



Jesteś tym co jesz. Nie ważne ile drogich kosmetyków i medykamentów będziesz stosował, jeżeli twoje jedzenie jest niezdrowe, niewartościowe i ciężkostrawne, nigdy nie będziesz miał pięknej cery. Dlatego ten krem można spokojnie potraktować jak eliksir piękna na kolację. Mięta i natka pietruszki działają jak przeciwzmarszczkowy krem. Do tego odkwaszająca organizm kasza jaglana, ogromna dawka witamin C,E i D. A wszystko okraszone czekoladą, która poprawi nastrój. Czego można chcieć więcej?


Składniki
 2 pęczki natki pietruszki
1 pęczek mięty
2 pomidory
1 czerwona cebula
½ szklanki kaszy jaglanej
5 łyżek dobrej oliwy
2 cytryny
Sól morska
Czekoladowe drażetki

Miętę i natkę pietruszki umyć, osuszyć i posiekać. Kaszę ugotować na sypko. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pozbawić gniazd nasiennych. Cebulę pokroić w kostkę. Z cytryn wycisnąć sok. Wszystkie składniki zblendować na masę, jeśli jest za gęsta, dodać trochę letniej wody. Przed podaniem rozkruszyć na kremie kilka czekoladowych drażetek. Smacznego.

1 komentarz: