Muszle z mięsem mielonym



Składniki na 2 porcje:
Makaron typu conchiglionii (duże muszle)
300 gram mięsa mielonego
1 cebula 
3 ząbki czosnku
1 łyżka oleju
500 g passaty
100 g mozarelli
sól, pieprz, suszone oregano, świeża bazylia


Cebulę i czosnek posiekać, podsmażyć na rozgrzanym oleju do miękkości. Dodać mięso mielone i smażyć około 10 minut. Przyprawić do smaku solą oraz pieprzem. Naczynie żaroodporne posmarować olejem. Do każdej muszli włożyć porcje mięsa i układać ściśle jedna obok drugiej. Całość zalać passatą, na wierzchu rozłożyć pokrojona drobno mozarellę oraz kilka listków bazylii oraz posypać suszonym oregano.  Zapiekać w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez około 45 minut. 

Komentarze

Prześlij komentarz