Pączki z serka homogenizowanego w 10 minut



Składniki na 20 pączków

300 gram serka homogenizowanego
2 jajka
1 szklanka mąki
1 cukier wanilinowy
2 łyżki rumu
1/2 łyżeczki sody oczyszczonej

2 szklanki oleju do smażenia
cukier puder wymieszany z cynamonem do posypania pączków


Jajka ubić z serkami homogenizowanymi. Dodać cukier wanilinowy, rum i powoli dosypywać przesianą przez sitko mąkę oraz sodę. Ciasto powinno być dosyć gęste, ale dające się ciągle mieszać. Jeśli jest za rzadkie można dosypać więcej mąki.

Olej rozgrzać w garnku, na rozgrzany olej, za pomocą łyżki nakładać porcje ciasta. Smażyć na złoty kolor z obu stron. Delikatnie wyjąć i odsączyć z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym. Posypać  cukrem pudrem zmieszanym z cynamonem. Najlepiej smakują jeszcze ciepłe :)
Smacznego.

Komentarze