Owsiane pancakes z twarogiem jagodowym



Ciasto:

2 jajka

1 szklanka mleka owsianego

1 szklanka mąki

1/2 łyżeczki sody oczyszczonej

Szczypta soli 

2 łyżki masła klarowanego do smażenia



Farsz:

200 g twarogu półtłustego

200 g jogurtu gęstego

1 szklanka jagód

1 cukier wanilinowy

2 łyżki cukru - do smaku



Składniki na ciasto zmiksować, powinno mieś konsystencję dosyć gęsi ale samodzielnie ściekać z łyżki. Odstawić na  15 minut żeby odpoczęło. Masło rozgrzać na patelni i nakładać porcje ciasta. Smażyć na złoty kolor z obu stron. 


Składniki na farsz zmiksować na jednolitą masę. Dosłodzić do smaku cukrem. Ułożyć na gotowych plackach. Smacznego. 

Komentarze