Ten blok to wspomnienie z
dzieciństwa i czasów, które pewnie nie wszyscy pamiętają, kiedy w sklepach nie
było właściwie nic… A ochotę na coś słodkiego miało się zawsze. Z pomocą
przychodziła mama, która potrafiła ekspresowo wyczarować czekoladę…
Składniki:
1 opakowanie wafli
100 g miękkiego masła
½ szklanki brązowego cukru
2 czubate łyżki kakao
1 szklanka mleka
300 g mleka w proszku
2 łyżki posiekanych orzechów
włoskich
Masło, cukier, mleko i kakao
gotować na wolnym ogniu przez 10 minut, cały czas mieszając. Porcjami dodawać
mleko w proszku mieszając cały czas aby nie powstawały grudki. Na koniec
wmieszać posiekane orzechy. Gotową masą przekładać wafle, odstawić do
ostygnięcia i pokroić w kwadraty. Smacznego.
pycha:) poproszę kawałek:)
OdpowiedzUsuńZapraszam ;)
Usuń