Pyszne i aromatyczne placuszki,
które mogą być zarówno propozycją na śniadanie jak i słodki podwieczorek.
Najlepiej smakują z kwaskową konfiturą, jeśli lubicie aby były słodkie do
ciasta można dodać trochę cukru. Dla mnie wystarczający jest ten, którym
posypuje po wierzchu.
Składniki (porcja dla 2 osób):
200 g serka mascarpone
1 jajko
1 łyżka kakao
½ szklanki mleka
½ szklanki mąki
1/3 łyżeczki proszku do
pieczenia
1 opakowanie cukru
wanilinowego
Dodatkowo:
Olej kokosowy do smażenia
Cukier puder do posypania
Ulubiona konfitura
Wszystkie składniki na ciasto
dokładnie wymieszać mikserem na gładką masę, jeśli ciasto jest za rzadkie (masa
nie powinna być płynna) , dodać odrobinę mąki. Rozgrzać patelnię z olejem
kokosowym, smażyć placuszki z obu stron na rumiano. Podawać z ulubioną
konfiturą, posypane cukrem pudrem. Smacznego.
Komentarze
Prześlij komentarz