"Gotowanie powinno być sposobem na życie – samorozwojem – a nie pracą." Marco Pierre White

Ziemniaki w ziołach

ziemniaki przepisy

Składniki
ok. 1 kg małych ziemniaków
30 g czosnku niedźwiedziego (może być suszony)
1/2 pęczka świeżej mięty
1/2 pęczka świeżej bazylii
1/2 pęczka świeżej natki pietruszki
1/2 cytryny - otarta skórka i sok
1/5 papryczki chili 
3 łyżki oliwy z oliwek
sól


Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie. Wszystkie zioła zblendować z papryczką, sokiem z cytryny i oliwą. Doprawić do smaku solą. Wymieszać z gorącymi ziemniakami i podawać posypane cytrynową skórką. Smacznego.


2 komentarze:

  1. Uwielbiam takie ziemniaczki, zazwyczaj je piekę ale ta wersja gotowana musi być również pyszna ... DO tego kubek zsiadłego mleka - pysznie !!!!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Kuchnia Niewyszukana12 października 2016 20:26

      To prawda :) Pysznie :)

      Usuń