0,5 dynii
ok. 10-15 surowych krewetek
1 papryka czerwona
1 papryka zielona
1 cebula
3 ząbki czosnku
2 łyżki oleju kokosowego
1 łyżeczka zielonej pasty curry
1 mała puszka mleka kokosowego
1/2 łyżeczka kurkumy
sól, pieprz, świeża kolendra
Krewetki oczyścić, opłukać i wysuszyć. Cebulę i czosnek drobno posiekać. Papryki i dynię pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać olej, usmażyć krewetki na złoty kolor z obu stron i zdąć z patelni. Na olej wrzucić czosnek i cebulę, zeszklić. Dodać dynię oraz papryki. Podsmażyć 2-3 minuty, następnie dodać krewetki i mleczko kokosowe. Doprawić solą, pieprzę oraz kurkumą. Przykryć pokrywką i dusić około 10-15 minut aż dynia zmięknie. Podawać z ryżem jaśminowym obficie posypane kolendrą.
Fajny przepis na pożywne danie dla rodziny. Gratuluje pomysłu i pozdrawiam serdecznie :)
OdpowiedzUsuńDziękuję :)
OdpowiedzUsuń