Wątróbka z konfiturą z czerwonej cebuli i jeżyn

dania z piwem





Składniki (2 porcje)

1/2 kg wątróbki drobiowej
2 czerwone cebule
200g jeżyn 
1/2 łyżeczki miodu
100 ml piwa Jeżynowy jeż 
Olej do smażenia
2 łyżki mąki
sól, pieprz, świeży rozmaryn

Na jednej patelni rozgrzać olej i usmażyć obtoczoną w mące i przyprawioną solą i pieprzem wątróbkę. 
Na drugiej patelni, na oleju zeszklić pokrojoną w piórka cebulę. Dodać jeżyny, miód i kilka igiełek świeżego rozmarynu. Całość zalać piwem. Dusić na zmniejszonym ogniu do momentu zredukowania się płynu z patelni, co jakiś czas mieszając. Konfiturę podawać na gorącej wątróbce. Smacznego. 

Komentarze