Składniki (dla 2 osób):
1 mały bakłażan
2 młode cukinie
1 duża papryka czerwona
5 ząbków czosnku
2 gałązki rozmarynu
Oliwa z oliwek Sól, pieprz,
papryka, gałka muszkatołowa
Warzywa myjemy, bakłażana i
cukinię kroimy w pół-talarki, paprykę pozbawiamy pestek i kroimy w grubsze
paseczki, czosnek obieramy kroimy każdy ząbek na 2 części. Brytfankę smarujemy
oliwą, wkładamy warzywa, posypujemy przyprawami, ponownie skrapiamy oliwą,
mieszamy dokładnie. Dokładamy igiełki z gałązek rozmarynu. Pieczemy w
piekarniku nagrzanym do 180 stopni ok. 30 minut. Warzywa powinny być miękkie
ale dosyć al dente, aby papryka i cukinia delikatnie „chrupały” podczas
jedzenia. Smacznego.
Komentarze
Prześlij komentarz