Szybkie, smaczne i efektowne.
Danie właściwie jednoskładnikowe. Dietetyczne,
kolorowe, ładnie pachnie itd., itd..,
boskie :)
Składniki (1 porcja)
20 krewetek tygrysich
(rozmrożonych, umytych i osuszonych)
3 łyżki oleju
1 ząbek czosnku
1 papryczka chilli
Sól morska, pieprz,
szczypiorek
Olej rozgrzać na patelni,
wrzucić poszatkowany czosnek i papryczkę chilli. Po minucie, wyłowić zarówno
czosnek jak i papryczkę, odłożyć (chodzi
o to aby olej przeszedł smakiem i aromatem, ale żeby podczas dalszego smażenia,
czosnek i chilli nie smażyły się, bo zgorzknieją i popsują całe danie). Wrzucić
krewetki i smażyć dotąd, aż z patelni zredukuje się cały płyn a krewetki zaczną
przywierać do patelni. Delikatnie przewrócić na drugą stronę i też przyrumienić.
Usmażone krewetki wyłożyć na talerz, posypać grubo mieloną solą morską oraz
świeżo mielonym pieprzem. Obłożyć szczypiorkiem. Smacznego.
Komentarze
Prześlij komentarz