"Gotowanie powinno być sposobem na życie – samorozwojem – a nie pracą." Marco Pierre White

Truskawkowe płatki ryżowe

dania z truskawek przepisy


Moja kolejna propozycja na ciepłe, lekkie śniadanie na słodko (mimo, że bez cukru). Cieszę się na myśl owoców sezonowych. Wykorzystując płatki ryżowe, płatki owsiane, kaszę manne, kaszę jaglaną – codziennie można skomponować z dodatkiem owoców inne pożywne i zdrowe śniadanko. 









Składniki (1 osoba):

½ szklanki płatków ryżowych
5-6 truskawek

Płatki ugotować na wodzie lub mleku, w proporcjach podanych na opakowaniu (u mnie na ½ szklanki płatków jest 1 szklanka wody). Truskawki rozgnieść widelcem, wymieszać z gotowymi płatkami. Dla łasuchów można danie dosłodzić miodem lub cukrem wanilinowym. Smacznego.

1 komentarz: