To danie, jak wiele w kuchni
powstało spontanicznie i z powodu potrzeby zagospodarowania resztek. Tym razem resztką
był ugotowany makaron tagliatelle. W lodówce była cukinia, papryka i mały
dzwonek wędzonego łososia….
Składniki (1 porcja)
½ cukinii
½ czerwonej papryki
100 g wędzonego łososia
100 g ugotowanego makaronu
1 łyżka oleju
Przyprawy: sól, pieprz,
papryka czerwona, sok z cytryny
Cukinię i paprykę poddusić do
miękkości na patelni na łyżce oleju. Do półtwardych warzyw dodać rozdzielonego
na kawałki łososia oraz ugotowany makaron. Przyprawić solą, pieprzem, papryką
oraz skropić sokiem z cytryny. Przykryć patelnię pokrywką, dusić ok. 5 minut
aby makaron wchłoną wytworzony na patelni sos z warzyw. Smacznego.
Komentarze
Prześlij komentarz