Danie jednogarnkowe, a
właściwie… jednopiekarnikowe. Dla tych co nie lubią za poświęcać za dużo czasu
na przygotowanie obiadu, danie idealne. Zdrowe, szybkie, odżywcze i
dietetyczne.
Składniki (1 porcja)
1 filet świeżego dorsza
5-6 liści szpinaku
1/2 papryki czerwonej
1 łyżeczka soku z cytryny
1 łyżka oleju
Sól, pieprz, gałka
muszkatołowa
Filet oczyścić i osuszyć,
szpinak umyć, paprykę pokroić w piórka.
Kawałek folii aluminiowej
posmarować olejem, filet z dorsza przyprawić solą i pieprzem oraz skropić
sokiem z cytryny, obłożyć papryką, następnie owinąć szpinakiem. Szpinak
oprószyć gałką muszkatołową. Całość zawinąć w folię i wstawić do piekarnika
nagrzanego do 180 stopni na 25 minut. Po wyjęciu odchylić folię i zostawić na
5-10 minut, aby nagromadzony sos lekko odparował i ostygł. Podawać z ryżem lub
bułeczką. Smaczego.
Komentarze
Prześlij komentarz