Ta propozycja jest przede wszystkim
zdrowa a następnie dietetyczna. A dodatkowo przygotowanie jej zajmie nie dłużej
niż czas potrzebny na ugotowanie fasolki, więc naprawdę polecam.
Składniki (2 porcje)
0,5 kg fasolki szparagowej
300 g wątróbki drobiowej
3 suszone pomidory
2 łyżeczki oleju z zalewy od
suszonych pomidorów
Fasolkę umyć, odciąć końcówki
u ugotować do miękkości. Ja zawsze warzywa gotuję na parze. Przekonałam się, że
są o wiele smaczniejsze, mają ładniejszy kolor i nie trzeba ich właściwie
solić. Zaletą jest także fakt, że ugotowanej, nie trzeba odcedzać, wystarczy po
prostu przełożyć prosto na talerz, lub jak w przypadku tego dania na patelnię. Polecam wszystkim ten sposób. Jak fasolka
będzie już prawie miękka, rozgrzać olej na patelni, i usmażyć na nim kawałki
oczyszczonej wątróbki, pod koniec smażenia dodać pokrojone suszone pomidory. Ugotowaną
fasolkę przełożyć na patelnię do wątróbki i mieszać całość aż fasolka będzie
natłuszczona z każdej strony. Doprawić całe danie solą oraz świeżo mielonym pieprzem
i podawać. Najlepiej z sałatką ze świeżych pomidorów. Smacznego.
Komentarze
Prześlij komentarz