"Gotowanie powinno być sposobem na życie – samorozwojem – a nie pracą." Marco Pierre White

Makaron razowy z pomidorami



Kuchnia niewyszukana to taka, którą można zrobić szybko a danie nie powinno być zbytnio skomplikowane. Uwielbiam włoskie smaki i lekkie dania, jak ten makaron razowy z pomidorami. Tu wszystko do siebie pasuje a kuchnia jest bardzo niewyszukana :)


Składniki na 4 porcje

200 g makaronu razowego
2 łyżki oliwy
1 puszka pomidorów krojonych
2 ząbki czosnku
1 mała cebula
5-6 pomidorów suszonych
10-15 oliwek
200 g serka typu włoskiego lub typu Capri
5 gałązek świeżej bazylii

Makaron ugotować w osolonej wodzie. W trakcie przygotowywania makaronu,  rozgrzać oliwę na dużej patelni, zeszklić poszatkowany czosnek i cebulkę. Dodać pokrojone w paseczki suszone pomidory oraz oliwki. Podsmażyć 2-3 minuty i dodać pomidory z puszki. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Dodać do sosu ugotowany makaron, pokrojony w kostkę ser oraz porwane w palcach listki bazylii. Wymieszać dokładnie i podawać natychmiast. Smacznego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz