"Gotowanie powinno być sposobem na życie – samorozwojem – a nie pracą." Marco Pierre White

Jaja faszerowane z kaparami

dania z jajek


Składniki (1 porcja)
2 jajka
1 łyżka osączonych kaparów
1 łyżeczka musztardy
1 łyżeczka majonezu
1 łyżka bułki tartej
3 łyżki oleju
kiełki brokuła 
roszponka
świeżo mielony pieprz



Jajka ugotować na twardo. Każde jajko, za pomocą ostrego noża  przeciąć wzdłuż na 2 połówki razem ze skorupką. Środek delikatnie za pomocą łyżeczki wyjąć ze skorupek, posiekać drobno i przełożyć do miseczki. Dodać majonez, musztardę oraz kapary. Dokładnie wymieszać, doprawić do smaku świeżo mielonym pieprzem. Farsz przełożyć do skorupek po jajkach, wierzch posypać cienko bułką tartą. Olej rozgrzać na patelni. Każde jajko podsmażyć od strony bułki aż ta nabierze złotego koloru. Podawać z kiełkami oraz roszponką.  

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz