Składniki (1 porcja)
2 jajka
1 łyżka osączonych kaparów
1 łyżeczka musztardy
1 łyżeczka majonezu
1 łyżka bułki tartej
3 łyżki oleju
kiełki brokuła
roszponka
świeżo mielony pieprz
Jajka ugotować na twardo. Każde jajko, za pomocą ostrego noża przeciąć wzdłuż na 2 połówki razem ze skorupką. Środek delikatnie za pomocą łyżeczki wyjąć ze skorupek, posiekać drobno i przełożyć do miseczki. Dodać majonez, musztardę oraz kapary. Dokładnie wymieszać, doprawić do smaku świeżo mielonym pieprzem. Farsz przełożyć do skorupek po jajkach, wierzch posypać cienko bułką tartą. Olej rozgrzać na patelni. Każde jajko podsmażyć od strony bułki aż ta nabierze złotego koloru. Podawać z kiełkami oraz roszponką.
Komentarze
Prześlij komentarz