I znowu prostota górą.
Połączenie zaledwie 3-4 składników dało efekt naprawdę pięknej i bardzo
wykwintnej sałatki. Dla mnie była cudowną, lekką i dietetyczną kolacją, ale nie
omieszkam jej podać jako sałaty na planowanym wkrótce spotkaniu towarzyskim.
Myślę, że na stole nawet wśród innych potraw będzie „królować”
Składniki (1 porcja)
2 garście rukoli
1 garść sałaty lodowej
1 gałązka ciemnych winogron
50g sera długodojrzewającego
typu fromage
1 sos sałatkowy (tym razem
użyłam gotowej mieszanki sosu sałatkowego francuskiego Knorra, takiego w małej
torebce)
Na półmisku rozkładamy
sałatę, dodajemy przekrojone i wypestkowane winogrona oraz ser pokrojony na
kawałki. Całość polewamy wcześniej przygotowanym sosem. Smacznego.
Zrobiłam z serem camembert i sosem vinegret własnej produkcji. Super sałatka! Ostrość rukoli ze słodyczą winogron i delikatnym posmakiem sera, komponuje się idealnie. Bardzo ciekawy orzeżwiający smak
OdpowiedzUsuń