Super dietetyczna, kolorowa.
Już samo patrzenie na tą sałatkę, powoduje, że czujemy wiosnę „w kościach”.
Składniki (porcja dla 2
osób):
1 duże mango
1 długi ogórek
1 mała cebula czerwona
sok wyciśnięty z 1 cytryny
2 łyżki oliwy w oliwek
sól, pieprz, świeża kolendra
sałata lodowa (opcjonalnie)
Wykonanie:
Mango obrać, pokroić w małe
kawałki, ogórka obrać, pokroić w cienkie plasterki, cebulę pokroić w
pół-piórka. Składniki wymieszać, polać sokiem z cytryny, oliwą, dodać pieprz i
sól i poszatkowaną kolendrę. Ponownie dokładnie wymieszać. Odstawić do lodówki
na godzinę, żeby wszystkie smaki dokładnie się połączyły. Można podawać na
liściach sałaty lodowej, przed podaniem posypać świeżą kolendrą.
Bardzo ciekawe połączenie. Warto spróbować.
OdpowiedzUsuńZapraszam również do moich przepisów i zostawienia swojego komentarza: http://www.kulinarnyblog.pl/