Nie jestem zwolenniczką
półproduktów, ale czasami sięgam po nie. Z braku czasu lub po prostu ze
zwyczajnej wygody. Tak było tym razem. Półproduktem są tu ba beczkowe spody z
ciasta biszkoptowego. Nadzienie zrobiłam już sama :), no prawie sama :). Kolejnym razem obiecuję zrobić własnoręcznie nawet
babeczki.
Składniki:
10 gotowych spodów do
babeczek biszkoptowych
1 - 250 g serek
mascarpone
1 budyń śmietankowy
½ tabliczki białej czekolady
1 galaretka
10 truskawek
Kilkanaście listków mięty
Galaretkę rozpuścić w połowie
wody podanej na opakowaniu, truskawki umyć, pokroić w ćwiartki. Budyń ugotować
według przepisu na opakowaniu, schłodzić. Schłodzony budyń miksować, dodając po
jednej łyżce serka mascarpone, na koniec dodać czekoladę rozpuszczoną w kąpieli
wodnej. Gotowym kremem wypełnić spody babeczkowe, poukładać na kremie truskawki
oraz listki mięty oraz ponakładać tężejącą już galaretkę. Całość wstawić do
lodówki na ok. 2 godziny do całkowitego stężenia. Smacznego.
Ale piękne wyglądają :)
OdpowiedzUsuńWyglądają cudownie :)
OdpowiedzUsuńCzasami można pójść na skróty - nigdy nie wiadomo, co tam można odkryć :)
pięknie wyglądają, a jeszcze lepiej smakują!
OdpowiedzUsuń