Wyśmienite dla tych, którzy
nie lubią mięsa, a dla „mięsożerców” znakomita odmiana codziennej diety i
przykład, że bez mięsa też może być smacznie.
Składniki (2 porcje)
1 puszka czerwonej fasoli
1 szklanka mielonych orzechów
laskowych
1 cebula
3 ząbki czosnku
5-6 oliwek zielonych
Po 1 łyżki posiekanych
świeżych ziół: natka pietruszki, bazylia, tymianek
1 łyżka oliwy
Wszystkie składniki wkładamy
do blendera i mielimy na jednolita masę. Blachę do pieczenia wykładamy folią i
smarujemy oliwą. Z masy za pomocą łyżki formujemy kotlety, układamy na dlaszce
i pieczemy ok. 15 minut w piekarniku rozgrzanym do 190 stopni. Podawać z
sałatką z świeżych warzyw. Smacznego.
Fajny pomysł, z czerwonej fasoli nie robiłam.
OdpowiedzUsuń
OdpowiedzUsuńPrzepis brzmi bardzo ciekawie, na pewno spróbuję...