Szybkie i smaczne danie,
czyli … po prostu kuchnia niewyszukana, przygotujecie go w 40 minut i
gwarantuję, że będzie Wam smakowało.
Składniki (2 porcje)
1 udko z indyka
(wyfiletowane)
300 gram kurek
3 łyżki oleju
1 łyżeczka przyprawy curry
Sól, pieprz do smaku
1 łyżka posiekanej natki
pietruszki
1 szklanka kaszki kus-kus
Mięso z indyka pokroić na
małe kawałki, oprószyć solą, pieprzem, polać 1 łyżką oleju i dodać curry.
Wszystko dokładnie wymieszać, włożyć do miseczki i odstawić na 15 minut w
chłodne miejsce. Kurki dokładnie umyć. Pozostały olej rozgrzać na patelni,
obsmażyć kawałki indyka i następnie wrzucić kurki. Przykryć pokrywką i dusić
ok. 15 minut, mieszając co jakiś czas. W tym czasie przygotować kaszkę kus-kus. Gotową kaszkę wrzucić na patelnie,
przemieszać wszystko i trzymać na ogniu jeszcze ok 3 minut, tak, żeby kaszka
wchłonęła nieco sosu z kurek. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Przed podaniem
posypać obficie natką pietruszki. Smacznego.
Komentarze
Prześlij komentarz