Na przepis natknęłam się
przeglądając książkę Dieta South Beach, autorstwa Artura Agatstona. Zaciekawił
mnie, bo takiego zastosowania płatków owsianych jeszcze nie znałam. Zrobiłam,
spróbowałam, zasmakowałam, dlatego polecam.
Składniki (1 duży naleśnik)
4 białka
½ szklanki płatków owsianych
¼ szklanki serka wiejskiego
(u mnie 1 gruby plaster chudego twarogu)
¼ łyżeczki esencji waniliowej
¼ łyżeczki cynamonu
¼ łyżeczki gałki
muszkatołowej
½ łyżeczki oliwy
Wszystkie składniki zmiksować
na gładką masę. Patelnię natłuścić oliwą, dobrze rozgrzać i wylać masę na
patelnię. Smażyć z obu stron na złocisty kolor. Podawać można z dowolnym
syropem lub miodem. Smacznego.
Komentarze
Prześlij komentarz