Śniadanie na ciepło?
Zdecydowanie tak! Dodaje energii na cały dzień i nie jest to czczy slogan.
Uwierzcie. Owsiankę w wersji pieczonej robiłam już niejednokrotnie i jeszcze na
żadnym z przepisów się nie zawiodłam, wobec czego serwuję kolejną jej wersję :)
Składniki:
½ szklanki płatków owsianych
2 łyżki otrąb
1 białko
100 g jogurtu greckiego
1 łyżeczka cynamonu
1/3 łyżeczki proszku do
pieczenia
1 szklanka malin
Płatki wymieszać z otrębami,
cynamonem oraz proszkiem do pieczenia. Białko ubić na sztywną pianę, dodać
jogurt oraz płatki z otrębami. Całość delikatnie wymieszać, przełożyć do
kokilki do zapiekania. Na wierzchu ułożyć maliny, kilka zostawić. Zapiekać w
piekarniku rozgrzanym do 180 stopni 20 minut. Przed podaniem, posypać
pozostałymi malinami. Smacznego.
pycha:)
OdpowiedzUsuń