Przystawka doskonała. Szybka
w przygotowaniu i bardzo efektowna. Dzięki zastosowanej różnorodności, nie
znudzi nawet najbardziej wybrednych kulinarnych smakoszy. Podstawa do przypieczona
na chrupiąco bułeczka lub kromki chleba. Ilości w tym przepisie podaję na ok. 6 osób –
każdy z gości powinien dostać po 1 rodzaju.
Większość komponentów można przygotować
dzień lub kilka godzin przed przyjściem gości,
po przyjściu po prostu je ponakładać.
1 rodzaj – brsuchetta z pomidorami
i krewetką
Na każdą kromkę: 1 krewetka tygrysia
usmażona na maśle na złoty kolor 1 mały pomidor, pozbawiony gniazd nasiennych i
poszatkowany, 1 ząbek czosnku poszatkowany, 3 listki świeżej bazylii posiekane,
1/2 łyżeczki oliwy z oliwek, sól, świeżo mielony pieprz.
2 rodzaj – bruschetta z
łososiem i ricottą
Na każdą kromkę: 2 łyżki
serka ricotta wymieszanego z 1/3 łyżeczki chrzanu wasabi oraz plasterek wędzonego
łososia i ½ plasterka limonki
3 rodzaj – bruschetta z
chutneyem ze śliwek i kozim serem
Chutney miałam gotowy w
słoiczku, przygotowany wcześniej, przy jego przygotowywaniu inspirowałam się
tym przepisem
, + plaster roladki z koziego sera
Rodzaj 3 jest moim ulubionym –
połączenie smaków jest niesamowite, gwarantuję, że zachwyci także Waszych
gości.
Komentarze
Prześlij komentarz